Bejelentés"EZÜSTHÍD" Horgász Egyesület Alsóörs
Istenem add, hogy akkora halat tudjak fogni, hogy ne kelljen hazudnom!

MENÜ


Üzenőfal


Név:

Üzenet:
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Viharjelző Rendszer

_________________________________________________
Horgász időjárás

_________________________________________________
Balaton vízállása

_________________________________________________
Horgásztársak!

A csónak bejárók vízalatt vannak! Ezért a csónakok megközelítése csak gumicsizmában lehetséges! A bejárók nagyon csúszósak, ezért roppant balesetveszélyesek! Kérjük Önöket, hogy körültekintően közelítsék meg csónakjaikat! A bejárókat mindenki csak a saját felelősségére használhatja!
_________________________________________________
Horgásztársak!

Az Egyesület vezetősége a kialakult magas vízállás miatt, a tanya területén megtiltja a gépkocsikkal, teherautókkal való parkolást.
Ennek oka az, hogy a felázott talaj miatt a gépjárművek benn ragadhatnak a sárban, így nem csak azokban keletkezhet kár, de a sok munkával kialakított füves parkosított terület is tönkre megy. Természetesen a horgászfelszerelés ki és bepakolása idejére a behajtás engedélyezett a bitumenes területre. Kérjük Önöket, hogy ezt a döntést vegyék figyelembe és tartsák be! Ahogy az időjárás megengedi, úgy ez a döntés visszavonásra kerül.
__________________________________________________
Felhívom a horgásztársak figyelmét arra, hogy az új tanya kikötőjének területén, a szerves anyag túlterhelés elkerülése érdekében, az etetőanyag /kukorica, kenyér, más egyéb etetőanyag/ használata csalihal és más horgászat esetében továbbra is tilos!
_________________________________________________

Az egyesület 1973-ban alakult, majd a törvényi előírásoknak megfelelően 1989-ben társadalmi szervezetként jegyezték be azzal a céllal, hogy Alsóörs település lakóinak lehetőséget biztosítson a hobby és sport szintű horgászatra. A kezdeti időszakban ez jelentős lépésnek számított a horgászat területén, hiszen az új lehetőséggel számottevően csökkentette a "zug" horgászhelyek kialakításának igényét. Időközben a lehetőséget kihasználva tagjaink sorába léptek azok a nem a településen élő állampolgárok, akik más szálakkal, vagy kapcsolatok révén kötődnek a településhez. A települést és környékét rendszeresen látogató turisták, akiknek szenvedélye volt a horgászat, tudomást szereztek az egyesület létezéséről és hagyományos rendezvényeink (horgászbál, horgászverseny) kedvező híre hallatán ugyancsak taglétszámunkat növelték. A horgászat mellett tagjaink nemcsak a kikötő területén, hanem a településhez tartozó tóparti szakaszon sokat tesznek a Balaton védelmében. Az egyesület kapcsolatban áll több olyan szervezettel, akik a Balaton és környezetének védelmében tevékenykednek. Taglétszámunk körülbelül 300 fő. Van egy csónakkikötőnk is, amely 100 csónak kikötésére alkalmas. A tanya területén a kor igényeit jobban kielégítő csónakház épült, amelyben korszerű fürdő, WC és öltözőszekrények találhatóak. Az egyesület non - profit szervezet lévén csak a működési feltételeinek biztosításához szükséges mértékig gazdálkodik és szolgáltat, ami abból áll, hogy a befizetett tagdíjakat minden esetben a kikötő karbantartására, a tómeder kotrására fordítja. Az eseti karbantartási, javítási feladatokat a tagok számára évente kétszer megszervezett "társadalmi" munka keretében végzi el az egyesület. Ezzel együtt a tagdíjakból származó bevétel a: - kikötő bérleti díjának fizetésére - a tervezet karbantartási munkákra - a víz - és villamos energia költségekre - uszadék és hínár eltávolításának költségeire - meder rendszeres kotrására - az Intéző Bizottság működési költségeinek fedezésére fordítódik.

ALAPÍTÓ TAGJAINK TÖBBEK KÖZÖTT:

- Bikki István - Csankó András - Csiszár Lajos - Gede Elek - Hortobágyi János - Hortobágyi Sándor - István Gábor - Jurena Lajos - Katona Géza - Lechner István - Nemes István - Szabó Lajos - Tóth Zoltán - Vecsei Pál - Vérti Rezső


____________________________________________________________________________________________________


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!